Clicky


NS legt vervanger Fyra voorlopig stil

NS legt vervanger Fyra voorlopig stil
08-04-2014 13:57 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De NS heeft achttien locomotieven van de opvolger van de Fyra op verzoek van fabrikant Bombardier dinsdag rond 12.00 uur aan de kant gezet voor een inspectie. Daardoor kunnen de reizigers voorlopig geen gebruik maken van de Intercity Direct-verbinding tussen Amsterdam en Breda. De intercity tussen Den Haag en Brussel rijdt wel.

Hoelang de inspectie van de locomotieven in Amsterdam gaat duren kon een woordvoerder van het treinbedrijf omstreeks 14.45 uur nog niet zeggen. De NS kreeg van het Canadese Bombardier te horen dat er problemen zijn met de stroomafnemers.

De fabrikant waarschuwde de NS dinsdagochtend, waarna de locomotieven van het type Traxx van het spoor werden gehaald. Pas na de inspectie kan de NS een prognose geven wanneer de treinen weer gaan rijden.

Vrachtvervoerder DB Schenker, dat met 185 Traxx-locomotieven rijdt, heeft geen verzoek gekregen om zijn locs voor een extra inspectie langs te sturen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is het mogelijke defect waarschijnlijk alleen geconstateerd voor één specifiek type Traxx-locomotief.

De Inspectie Leefomgeving en Transport laat weten van de NS te hebben gehoord over de problemen met de locomotieven. De inspectie onderneemt voorlopig geen actie. (Novum)