Clicky


Einstein Lyceum Hoogvliet sleept RTL voor de rechter om pestbeelden

Einstein Lyceum Hoogvliet sleept RTL voor de rechter om pestbeelden
09-04-2014 18:00 | Binnenland | auteur De Redactie

HOOGVLIET - Het Einstein Lyceum in Hoogvliet stapt naar de rechter vanwege een programma van RTL over pesten. De school had RTL gesommeerd de beelden niet te gebruiken, maar de zender heeft dat woensdag in een gesprek met de school geweigerd. "Daarmee laten zij ons geen andere keuze dan dit voor te leggen aan de rechter", staat op de website van de school.

De school schrijft verder dat het maken van opnamen met een verborgen camera 'nooit acceptabel is binnen de veilige omgeving van een school'. Het Einstein Lyceum wil dat de beelden die met de verborgen camera zijn gemaakt en beelden geschoten op een sportveld niet worden gebruikt door de zender.

De school in Hoogvliet maakte vorige week al bekend mogelijk naar de rechter te stappen om het uitzenden tegen te houden. Eerder op de dag liet RTL weten dat nog zeker twee andere middelbare scholen moeite hebben met Project P: Stop het Pesten, zoals het programma heet.

Het pestprogramma, dat eind deze maand voor het eerst te zien moet zijn, werd vorige week aangekondigd. RTL komt rond 19.00 uur met een verklaring. Liet een woordvoerder weten. Volgens de zender wordt op een 'integere manier' omgegaan met de verborgencamerabeelden. De pesters zouden nooit herkenbaar in beeld komen. (Novum)