Clicky


Flink meer goederen uitgevoerd

Flink meer goederen uitgevoerd
11-04-2014 09:58 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De export van goederen uit Nederland is in februari weer flink gegroeid na de krimp in januari 2014. De omvang van de uitgevoerde goederen lag 1,9 procent hoger dan in februari vorig jaar, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend. In januari daalde de export nog met 0,4 procent.

Dat cijfer is veel negatiever dan het CBS eerder meldde. Vorige maand sprak het statistiekbureau nog van een groei van 0,6 procent in januari. De invoer van goederen steeg in februari eveneens, met 1,3 procent op jaarbasis. Dat is eveneens fors hoger dan de 0,3 procent van een maand eerder.

In totaal verscheepte Nederland voor 34,9 miljard euro aan goederen naar andere landen, Dat is een half procent minder dan vorig jaar, doordat de prijzen gemiddeld lager lagen. De prijs van alle ingevoerde goederen kwam uit op 30,5 miljard euro, anderhalf procent minder dan in februari 2012.

Die daling in waarde was vooral zichtbaar in de handel met landen buiten de Europese Unie. Aan het handelen met EU-landen werd nagenoeg evenveel verdiend en uitgegeven als in februari vorig jaar, zo meldt het statistiekbureau. (Novum)