Clicky


Hulpdiensten zoeken nog drie dagen naar Kris Kremers en Lisanne Froon

Hulpdiensten zoeken nog drie dagen naar Kris Kremers en Lisanne Froon
11-04-2014 16:27 | Buitenland | auteur De Redactie

BOQUETE - De Panemese hulpdiensten zoeken nog tot en met zondag intensief door naar de twee Nederlandse vrouwen die worden vermist. Als er geen nieuwe aanwijzingen zijn wordt het massaal uitkammen van het zoekgebied gestaakt. Het wordt dan puur een politieonderzoek, zegt een woordvoerder van Sinaproc vrijdag.

Na een oproep van president Ricardo Martinelli donderdag wordt meer personeel dan voorheen ingezet. Er wordt wederom door reddingsploegen met speurhonden en helikopters gezocht in de provincies Chiriqui, waar Boquete in ligt, en in Bocas del Toro. Er wordt met extra aandacht gezocht in het grensgebied met Costa Rica.

De woordvoerder laat weten dat de 21-jarige Kris Kremers en de een jaar oudere Lisanne Froon vorig week dinsdag op de dag van hun verdwijning antimuggenmiddelen en andere boodschappen hebben gedaan in een apotheek in Boquete. Tips van mensen die zeggen de twee te hebben gezien, hebben vooralsnog weinig opgeleverd.

Het is volgens Sinaproc erg onwaarschijnlijk dat de Panamese autoriteiten de hulp van de Nederlandse politie inroept bij de zoektocht. Een woordvoerder van de Nationale Politie stelt dat zij vooral 'in de breedte' zoeken naar aanwijzingen in Nederland, bijvoorbeeld op sociale netwerken.