Clicky


Panamese politie onderzoekt in bos gevonden sporen

Panamese politie onderzoekt in bos gevonden sporen
13-04-2014 10:00 | Binnenland | auteur De Redactie

MEXICO-STAD - Het openbaar ministerie en de politie in Panama onderzoeken wat mogelijk sporen zijn van de twee vermiste Nederlandse vrouwen. Een woordvoerder van de hulpdiensten Sinaproc laat weten dat er waarschijnlijk pas maandag op z'n vroegst uitsluitsel over dit onderzoek is.

Zaterdag werd bekend dat er een zakje etensresten en haren waren gevonden in het bos, die mogelijk van de sinds vorige week dinsdag vermiste Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) zijn. Sinaproc laat weten dat er meer manschappen gestuurd zijn naar de plaats waar de sporen zijn gevonden, maar meer aanwijzingen werden niet aangetroffen.

De vondst werd gedaan op zo'n drie uur lopen vanaf Boquete, min of meer in de richting van de Pianista Trail, waar de Nederlanders een wandeltocht hadden willen maken. Onduidelijk is of zij daar ooit aan begonnen zijn. Dit gebied is volgens Sinaproc moeilijk bereikbaar en geen plek waar toeristen normaal gekomen komen.

De Panamese reddingsdiensten zoeken in ieder geval tot en met zondag naar de Nederlanders. Mochten de sporen niet van Kremers en Froon zijn, dan wordt de massale zoektocht van de reddingsdiensten waarschijnlijk gestaakt en neemt de politie de zaak grotendeels over. (Novum)