Clicky


Miljoenen voor sectorplan veertien gemeenten

Miljoenen voor sectorplan veertien gemeenten
15-04-2014 09:25 | Financieel | auteur De Redactie

DEN HAAG - Veertien gemeenten in Gelderland, Overijssel en Flevoland krijgen samen vijf miljoen euro voor het scheppen van banen. Het sectorplan dat de gemeenten in de 'Stedendriehoek' en Noord-Veluwe indienden, is goedgekeurd. Dat heeft minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) dinsdag bekendgemaakt. Zelf moeten de gemeenten nog vijftien miljoen bijpassen.

Het plan van de gemeenten, waaronder Apeldoorn, Deventer en Ermelo, is het negende sectorplan dat goedkeuring krijgt van Asscher. Eerder kregen de sectorplannen van de bouw en de uitzendbranche al een flinke zak geld van het rijk. Sectoren en regio's hebben nog tot eind mei om een nieuw plan in te dienen.

Met het beschikbare budget willen de gemeenten in de drie provincies driehonderd werknemers die met ontslag worden bedreigd naar ander werk begeleiden. Ook willen ze 525 nieuwe leerwerkplekken op mbo-niveau scheppen en nog eens 525 werkloze opleiding met een afgeronde opleiding aan werk helpen.

Minister Asscher heeft in totaal zeshonderd miljoen euro uitgetrokken voor de sectorplannen, de sectoren zelf leggen minimaal hetzelfde bedrag bij. In totaal zijn eind vorig jaar 35 plannen ingediend. De overige plannen worden nu beoordeeld. Daarover komt binnenkort duidelijkheid. (Novum)