Clicky


Groningse rechtbank ontruimd om bommelding

Groningse rechtbank ontruimd om bommelding
15-04-2014 11:09 | Binnenland | auteur De Redactie

GRONINGEN - Het verdachte pakketje dat dinsdag bij het rechtbankgebouw in Groningen werd gevonden, bevat geen explosieven. Dat heeft de politie gemeld na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Naar de bommelder wordt nog gezocht. Alle afzettingen zijn opgeheven en het gerechtsgebouw is weer vrijgegeven.

Ondanks het loos alarm is de zaak nog niet afgedaan, benadrukt een politiewoordvoerder. "Het pakketje wordt nu onderzocht om te zien of we sporen kunnen vinden die leiden naar een mogelijke dader", aldus de zegsman.

"Mogelijk is het een heel slechte grap. Maar die persoon heeft vandaag heel wat op de been gebracht." Als er een dader wordt gevonden, kan die een fikse schadeclaim verwachten, aldus de zegsman.

Rond 10.00 uur kreeg de politie een melding dat een bom zou ontploffen in een container bij de rechtbank. Bij de inspectie bleek de container al geleegd te zijn. In de vuilniswagen die de container had geleegd werd even later het verdachte pakketje aangetroffen. De wagen is toen voor onderzoek stilgezet in de Nieuwe Boteringestraat aan de rand van het centrum van Groningen. (Novum)