Clicky


Fiat-Chrysler gaat Jeeps bouwen in China

Fiat-Chrysler gaat Jeeps bouwen in China
19-04-2014 23:40 | Buitenland | auteur De Redactie

ROME - Fiat en Chrysler gaan in China drie Jeep-modellen voor de lokale markt produceren. Die plannen hebben de automakers zaterdag bekendgemaakt. De Chinese markt is de grootste voor deze voertuigen na die van de Verenigde Staten, maar Fiat en Chrysler staan in het Aziatische land op achterstand.

Om die achterstand in te halen wordt de joint venture met het Chinese Guangzhou Automobile Group uitgebreid. Ook moeten er in het land meer Jeep-modellen te koop zijn. Jeeps worden er nu nog geïmporteerd.

De eerste Jeeps moeten eind volgend jaar van de band rollen in Guangzhou, zo meldden Fiat en Chrysler in een verklaring. Ze overwegen ook een Jeep-model te gaan maken dat speciaal voor de Chinese markt is ontwikkeld. In het land werden vorig jaar zo'n zestigduizend Jeeps verkocht.

Begin dit jaar nam Fiat zijn Amerikaanse branchegenoot definitief over. Het bedrijf uit Turijn verwierf sinds 2009 een steeds groter deel nadat Chrysler een faillissement moest aanvragen. Eind dit jaar moet de samenvoeging van de twee bedrijven volledig zijn afgerond. (Novum)