Clicky


Vierde nieuwe Actros voor Leverink Transport B.V.

Vierde nieuwe Actros voor Leverink Transport B.V.
23-04-2014 10:58 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

Vorig jaar maakte Mercedes-Benz zijn debuut in het 47 trekkende eenheden tellende wagenpark van Leverink Transport. Vanwege de positieve ervaring met het brandstofverbruik en de uitstraling van de trucks staat er inmiddels een vierde Mercedes-Benz Actros klaar voor aflevering bij Mercedes-Benz dealer Baan Twente.

Tevreden met de Actros en Reparatie - & Onderhoudscontract

Het bedrijf uit Rijssen nam twee nieuwe Actros 1845 BigSpace vrachtwagens in gebruik en een 1851 GigaSpace. De trucks zullen zo’n 130 tot 140.000 kilometer per jaar rijden in het internationale volumetransport.

Marc en Niek Leverink, eigenaren van Leverink Transport: "Het is een truck met uitstraling en de verbruikscijfers zijn erg goed. Ook de chauffeurs zijn laaiend enthousiast over het comfort en het rijgedrag. We hebben de trucks inclusief een Reparatie-  & Onderhoudscontract afgenomen bij Baan Twente. Dat we erg tevreden zijn met de vrachtwagens bewijst het feit dat we een vierde in bestelling hebben."

Vierde Actros uitgerust met Predictive Powertrain Control (PPC)

Ook de nieuwe Actros die deze maand geleverd wordt is een Actros 1842 met BigSpace-cabine. Leverink koos ervoor de Actros tevens uit te laten rusten met alle Mercedes-Benz veiligheidssystemen en met Predictive Powertrain Control (PPC). Tijdens een Mercedes-Benz event in de Ardennen testte Marc Leverink de anticiperende cruise control persoonlijk.

"We reden dezelfde route twee maal. De tweede keer met PPC. Dat was wennen want het voelt tegennatuurlijk aan dat het systeem al van het gas afgaat terwijl de top van een helling nog niet is bereikt. Maar de cijfers logen er niet om. Het systeem bespaarde duidelijk brandstof."

Ook Marc Leverink deelt de ervaring met anderen dat de rit met PPC aanvoelde alsof het traject langzamer werd afgelegd, terwijl uiteindelijk bleek dat de Actros met PPC niet alleen brandstof, maar ook tijd bespaarde.