Clicky


Groei in achterstanden hypotheken vlakt af

Groei in achterstanden hypotheken vlakt af
24-04-2014 11:27 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het aantal achterstanden op hypotheekbetalingen is tussen oktober en april opnieuw minder hard toegenomen. Het aantal consumenten met een betalingsachterstand bedroeg op 1 april 100.581, een stijging van 9,5 procent. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde hypotheekbarometer van schuldenadministratiebureau BKR.

In het tweede en derde kwartaal vlakte de stijging al af tot 12,1 procent. In de twee jaar daarvoor nam de stijging van het aantal achterstanden juist steeds toe tot maximaal 13,2 procent. BKR vindt de afvlakking nog geen reden tot juichen. De stijging is volgens algemeen directeur Peter van den Bosch nog steeds 'fors'.

BKR registreert huishoudens alleen als ze een achterstand oplopen op hun maandelijkse hypotheekbetalingen. De stichting zou graag inzicht willen krijgen in de hoogte van alle hypotheken, ook als ze op tijd betalen. Daarmee zouden de geldverstrekkers die aangesloten zijn bij BKR beter inzicht moeten krijgen of consumenten wel nieuwe leningen moeten aangaan. (Novum)