Clicky


TNT Express ziet verbeteringen in Europa

TNT Express ziet verbeteringen in Europa
28-04-2014 09:50 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - TNT Express heeft in de eerste drie maanden van 2014 een operationele winst van zeventien miljoen euro behaald, mede door betere prestaties van de Europese tak. De omzet daalde echter met 6,6 procent tot 1,6 miljard euro, onder meer door nadelige wisselkoersen. Dat maakte de pakketbezorger maandag voorbeurs bekend.

TNT heeft door de verbeterde omstandigheden en kostenbesparingen 32 miljoen euro winst behaald in Europa, tegen 29 miljoen een jaar eerder. In Brazilië werd negen miljoen euro verlies gedraaid. Ook de regio Pacific blijft onder druk staan, aldus het bedrijf.

De omzet van TNT Express ligt iets lager dan analisten van Nomura hadden voorspeld. Zij hoopten op een omzet van ruim 1,7 miljard euro. Desondanks is bestuursvoorzitter Tex Gunning tevreden. "Ik ben vooral bij met het winstherstel in Europa, Azië en het Midden-Oosten", schrijft hij in een verklaring op de kwartaalcijfers.

De vooruitzichten blijven ongewijzigd 'volatiel en onzeker' in de kwartaalupdate. Toch ziet TNT 'positieve ontwikkelingen'. (Novum)