Clicky


Dertien bestuurders bekeurd onderweg naar vakantiebestemming

Dertien bestuurders bekeurd onderweg naar vakantiebestemming
28-04-2014 15:58 | Binnenland | auteur De Redactie

BRIELLE - Agenten van de Zeehavenpolitie hebben afgelopen vrijdag in samenwerking met de Verkeerspolitie, ANWB en RDW het recreatieverkeer op en rond de N57 richting Zeeland gecontroleerd. Om de verkeersveiligheid te bevorderen zijn de controles van te voren aangekondigd.

In totaal werden 39 campers, auto’s met caravan en/of aanhanger met boot gecontroleerd. Dertien bestuurders kregen een bekeuring en daarnaast kregen zes bestuurders een waarschuwing, meldt de politie maandag.

De controle was vooraf aangekondigd omdat ervaring leert dat de aanhanger of caravan lang in de stalling heeft gestaan en dat deze niet of onvoldoende wordt gecontroleerd voor vertrek. Ook zijn caravans soms te zwaar of verkeerd beladen wat gevaarlijk is en de kans op ongevallen vergoot.

In totaal zijn 39 campers en auto’s met caravan en/of aanhanger gecontroleerd onderaan de Harmsenbrug. 6 bestuurders kregen een waarschuwing of konden na reparatie bij de ANWB van onder andere verlichting hun weg vervolgen. 13 bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere over belading, geen goede losbreekreminrichting en/of onjuiste papieren

Om de verkeersveiligheid te vergroten worden deze controles in aanloop naar de zomervakantie vaker gehouden.