Clicky


Imposante LZV combi voor Jan Tromp uit Eindhoven

Imposante LZV combi voor Jan Tromp uit Eindhoven
29-04-2014 09:56 | Trailers | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Jan Tromp uit Eindhoven heeft bij Hertoghs een FNA gecertificeerde Airfreight mega koeler aangeschaft en een dollychassis om deze in te kunnen zetten als achterste voertuig in een LZV combinatie.

De luchtvrachtoplegger staat op een Hertoghs 3-assig mega chassis met 215/35 R17.5 banden gemonteerd op BPW assen met lange slag balgen, waardoor in de hoogste stand de bodemvrijheid gewaarborgd blijft. Een versterkte nekconstructie voorkomt doorbuigen.

Op het frigochassis staat een zelfdragende FNA gecertificeerde carrosserie opgebouwd op een 140 mm. dik geïsoleerd vloerpaneel met 5 rollenbanen (6 in de neksectie) aangesloten en te bedienen in vier secties. De oplegger heeft over het achterste gedeelte een hoogte van 3.020 mm. boven de rollen. (ter hoogte van het kopschot is dit door het deels schuin aflopende dak 2.950 mm.).

De oplegger is uitgerust met een Carrier Vector 1550 met Lightbar-assy op het kopschot, zodat de chauffeur in zijn spiegel de status van de koelmachine kan controleren.

Verder is de oplegger door Hertoghs gespoten in de frisse Jan Tromp kleurstelling.

De luchtvrachtoplegger wordt door een Hertoghs dollychassis verbonden met de reeds eerder bij Hertoghs gekochte motorwagencarrosserie. Het dollychassis is middels de luchtvering af te stellen op twee rijhoogtes, waardoor deze zowel voor mega koppelingshoogte als voor normale koppelingshoogte geschikt is. Een dure verstelbare schotel is hiermee overbodig. Het dollychassis staat op 445/45 R19.5 banden en is voorzien van Alcoa Durabright velgen.