Clicky


Ontslag 130 medewerkers bij TNT Express voorlopig van de baan

Ontslag 130 medewerkers bij TNT Express voorlopig van de baan
29-04-2014 17:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Het voorgenomen ontslag van 130 medewerkers bij TNT Express is voorlopig van de baan. Dat is de uitkomst van intensief overleg van de samenwerkende vakbonden met de directie van TNT Express.

Onderwerp van het overleg tussen TNT Express, de betrokken vakbonden en de ondernemingsraad was het plan 'Make or Buy' van TNT. Daarover hebben de bonden de voorbije weken drukbezochte bijeenkomsten gehad. Afgesproken is dat in elk geval de adviesaanvraag voor het voorgenomen ontslag van 130 medewerkers zal worden opgeschort.

Regiebedrijf of werkgever

Reinier Stroo, bestuurder van FNV Bondgenoten: “We gaan praten over hoe groot de flexibele schil voor TNT eigenlijk moet zijn, als je kijkt naar de hoeveelheid werk die het bedrijf heeft. Voor de bonden is het belangrijk dat outsourcen niet gebeurt enkel en alleen om het outsourcen. We willen een fundamentele discussie over wat voor soort bedrijf TNT wil zijn: alleen maar een regiebedrijf of een bedrijf dat werkelijk pakjes vervoert en daarom ook werkgever is. En gedwongen ontslagen moeten natuurlijk worden voorkomen.”

De bonden gaan met hun leden nadenken over mogelijke besparingen bij TNT Express. Stroo: “Intussen krijgen wij wel een diepgaand inzicht in wat nu precies het probleem van TNT is en hoe groot. Wij zijn bereid mee te denken, maar moeten natuurlijk wel weten wat nodig is en wat niet. Daarmee gaan we nog deze week aan de slag met onze kaderleden.”