Clicky


Beperking breedte- en lengtetransporten A20 Gouwe - Nieuwerkerk aan den IJssel

Beperking breedte- en lengtetransporten A20 Gouwe - Nieuwerkerk aan den IJssel
02-05-2014 09:52 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat werkt aan het verleggen van afrit 18 van de A20 bij Moordrecht. Vanwege werkzaamheden geldt op de A20 vanaf knooppunt Gouwe tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel richting Rotterdam van maandag 5 mei tot en met vrijdag 9 mei een beperking voor breedte- en lengtetransporten. Er is breedtetransport mogelijk tot 4,5 meter en lengtetransport tot 18 meter. De beperking geldt dagelijks van 23.00 uur tot 05.30 uur.

De beperking is nodig omdat al het verkeer vanwege de werkzaamheden bij de afslag Moordrecht (18) vanuit Gouda via de af- en oprit wordt geleid. Onderaan deze afrit komt het verkeer terecht op een rotonde, waar beperkt ruimte is.

Gezamenlijke uitvoering

De nieuwe aansluiting Moordrecht A20 wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, gemeente Zuidplas en ProRail. In de eindsituatie komt de huidige afslag Moordrecht op de A20 naar de N456/Middelweg te vervallen. De nieuwe afslag Moordrecht ligt een paar honderd meter dichter bij knooppunt Gouwe, met een viaduct over rijksweg A20 en het spoor Rotterdam - Gouda, en sluit daarna weer aan op de N456 en de Middelweg.

Voor fietsers en lokaal autoverkeer wordt bovendien een tunnel onder het spoor gebouwd. De maatregelen zorgen voor minder files op de A20, een betere verkeersafwikkeling op afrit 18 bij Moordrecht en een verbeterde verkeersveiligheid.