Clicky


Mammoet Road Cargo lid van BigMove AG

Mammoet Road Cargo lid van BigMove AG
06-05-2014 17:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BigMove AG, het Europese netwerk met bedrijven op het gebied van zwaar transport kondigt, kort voor de Breakbulk beurs in Antwerpen, een uitbreiding van de groep aan. Het Nederlandse bedrijf Mammoet Road Cargo is het nieuwste lid. Door deze uitbreiding zal  de transportcapaciteit van BigMove AG zowel in termen van kwantiteit en kwaliteit verbeteren.

55 trekkers en 80 opleggers zullen worden toegevoegd aan de huidige BigMove vloot van 240 trekkers en 550 speciale opleggers. Meer dan vijf transportbewegingen per week naar Italië alleen al toont de internationale oriëntatie van het Nederlandse bedrijf voldoende aan. De toetreding van Mammoet RC maakt daarmee het exceptioneel transport netwerk groter.

"Onze internationale ervaring heeft uiteraard ook betrekking op de andere belangrijke Europese markten zoals Frankrijk en Spanje, " zegt Marco Jorissen, Managing Director Sales & Operations bij Mammoet Road Cargo BV . "Deze samenwerking met onze nieuwe BigMove partners stelt ons in staat om Europa efficiënter te dekken”.

De toegenomen transportcapaciteit in het Europese netwerk gaat hand in hand met een toename in ervaring en expertise. Een efficiënte planning van de projecten en transporten in heel Europa vraagt een uitgebreide internationale ervaring op het gebied van vergunningen per land, de administratieve procedures en routeplanning. Dit zijn precies de competenties die bij Mammoet Road Cargo in overvloed aanwezig zijn.

"De kwaliteit van onze internationaal transport- en projectvoorbereidingen zal dus toenemen, net als onze productiviteit en efficiëntie in de verwerking van de transportorders van onze klanten”, licht Marco Jorissen verder toe.

Daarbij komt dat het netwerk van persoonlijke relaties, wat buitengewoon belangrijk is op het gebied van het exceptioneel vervoer, meer op elkaar gaat aansluiten door het ​​lidmaatschap van het Nederlandse bedrijf. Daarnaast zal het aantal op- en overslag hubs verhogen. Mammoet Road Cargo heeft 5000 m2 indoor en 5000 m2 outdoor beveiligde opslagruimtes beschikbaar. Er is zelfs direct grenzend aan het terrein een wateraansluiting voor binnenvaart.

"In ons eerste jaar samen  zullen we daarom een aanzienlijke groei in ons netwerk realiseren," zegt Horst Wallek , CEO van BigMove AG, in een toelichting op het motief voor de samenwerking met Mammoet Road Cargo, "en op de lange termijn zullen we ook in staat zijn om te profiteren van gecombineerde inkoop voor onze gestandaardiseerde vloot. Door vergunningen voor diverse voertuigtypen gezamenlijk aan te vragen,  kunnen we eenvoudig voertuigen uitwisselen in de hele BigMove organisatie. We zetten in op een langdurige, actieve samenwerking met Mammoet Road Cargo."