Clicky


Geld Rotterdamse haven voor duurzame initiatieven

Geld Rotterdamse haven voor duurzame initiatieven
06-05-2014 17:27 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op 1 mei 2014 start de tweede tenderperiode voor de Stimuleringsregeling duurzame initiatieven in de Rotterdamse haven. Er is door het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs in totaal €5 miljoen beschikbaar gesteld voor het versnellen van de duurzame transitie in het Rotterdamse haven- en industrieel complex. De Stimuleringsregeling geeft een financiële impuls aan de uitvoering van projecten, die bijdragen aan de verduurzaming van de havenlogistiek.

In de eerste tenderperiode in 2013 is gevraagd projectvoorstellen in te dienen die logistieke oplossingen bieden gericht op efficiencyverbetering. De voorstellen die een bijdrage hebben ontvangen, worden op 1 juni 2014 bekendgemaakt.

Modal split, ketenefficiency en schone modaliteiten

In de tweede tenderperiode wordt gevraagd projectvoorstellen in te dienen die oplossingen bieden of een verbetering bewerkstelligen binnen de thema’s modal split, ketenefficiency en schone modaliteiten. In aanmerking komen samenwerkingsverbanden bestaande uit twee of meer ondernemingen, waarvan ten minste één operationeel is binnen de Rotterdamse haven en één onderneming gerelateerd is aan het achterlandvervoer van goederen. Ten opzichte van 2013 zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd: de administratieve eisen en verantwoording zijn versimpeld en er is een Engelstalige versie beschikbaar om een grotere doelgroep te bereiken. De bijdrage is verhoogd naar maximaal 50% van de projectkosten.

Bij de beoordeling van de projectvoorstellen worden onder andere de haalbaarheid en duurzame voordelen van het voorstel meegewogen, alsook de samenwerking en de relatie met de Uitvoeringsagenda van de Havenvisie 2030.