Clicky


ING verliest zwaar maar is tevreden

ING verliest zwaar maar is tevreden
07-05-2014 09:17 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - ING heeft in het eerste kwartaal bijna twee miljard euro verlies gemaakt. Het negatieve nettoresultaat kwam op 1,9 miljard euro uit doordat de bank zijn aandeel in ING US, het huidige Voya, met 43 procent verminderde. Door veranderingen op de Nederlandse pensioenmarkt verloor ING nog eens ruim een miljard euro. Dat meldt de bank woensdag in een update over het eerste kwartaal.

Ondanks het verlies is ING het jaar volgens bestuursvoorzitter Ralph Hamers sterk begonnen. De onderliggende nettowinst van de grootste bank van Nederland kwam uit op 988 miljoen euro en de financiële buffer die ING in aanloop naar de stresstest moet aanhouden, kwam volgens schema uit op 10,1 procent.

De bank had minder risicovolle bezittingen en profiteerde dit voorjaar van verbeterde economische omstandigheden, zegt ING in een verklaring bij de kwartaalcijfers. Vorig jaar lag het onderliggend resultaat met 1,17 miljard euro nog wel boven de miljard.

Verzekeringstak Nationale-Nederlanden (NN), dat in de loop van dit jaar naar de beurs wordt gebracht, zag het operationeel resultaat met ruim 61 procent toenemen ten opzichte van vorig jaar en schreef over januari, februari en maart een resultaat voor belastingen van 274 miljoen euro. De Nederlandse activiteiten wierpen hun vruchten af bij de verzekeraar en ook kostenbesparingen hadden een positieve invloed op het resultaat.

In anticipatie op de voorgenomen beursgang van NN zette ING Group bijna 1,3 miljard euro aan investeringen opzij. In totaal werd in het eerste kwartaal ongeveer 850 miljoen euro in NN gestoken om het kapitaal te vergroten. Wanneer de beursgang plaatsvindt, is nog niet bekend. (Novum)