Clicky


PAX vervoert UFO's

PAX vervoert UFO's
07-05-2014 09:42 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - Sinds begin dit jaar is PAX Bouw- en Industrieservice voor de firma Kooi Security regelmatig onderweg met UFO's (Unit For Observation). Deze units worden ingezet om afgelegen bouwplaatsen tijdelijk te kunnen beveiligen.

Deze mobiele beveiligingsoplossing voor live cameratoezicht biedt de mogelijkheid om op iedere plaats een object, evenement of calamiteit dag en nacht te observeren. De UFO is uitgerust met een krachtige infraroodlens, waardoor bij nacht het zicht circa 50 meter bedraagt. Overdag ziet de camera beter dan het menselijk oog door zijn 18 keer zoom functie.

De techniek van de UFO wordt standaard geplaatst in een zeecontainer. De UFO is autonoom door zijn eigen hybride stroomvoorziening en draadloze, redundant internetverbinding via HSDPA en/of satelliet. Hierdoor is de UFO in heel Europa inzetbaar. De camera wordt geactiveerd door draadloze bewegingsmelders die strategisch worden verspreid over het te bewaken object.

PAX Bouw- en Industrieservice bleek, op basis van haar uitgebreide kraanwagenpark voor Kooi Security de juiste partner voor deze transporten, waarbij flexibiliteit en handelingssnelheid cruciaal zijn.