Clicky


Volvo FH 420 4x2 trekker voor Transportbedrijf G. de Kruijf

Volvo FH 420 4x2 trekker voor Transportbedrijf G. de Kruijf
07-05-2014 11:24 | Volvo | auteur De Redactie

HOUTEN - Transportbedrijf G. de Kruijf, gevestigd in Houten, is gespecialiseerd in het vervoer van dranken en heeft haar wagenpark recent uitgebreid met een Volvo FH 420 Euro 6-trekker. De aflevering is gedaan door Van Dijk Utrecht.

Transportbedrijf G. de Kruijf is opgericht in 1945 en staat sinds 2007 onder leiding van de zussen Carolien van den Hoeven-De Kruijf en Gea Terstegen-De Kruijf, de derde generatie in het familiebedrijf. Het wagenpark bestaat uit 31 trekkende eenheden.

Elroy Terstegen is wagenparkbeheerder: “Deze Volvo FH is voor ons de eerste Volvo met Euro 6-motor en zal worden ingezet voor het transport naar Benelux en Frankrijk. Het is de vijfde Volvo in ons wagenpark, waarvan we de eerste vier jaar geleden in gebruik namen. Met de laatste, de Volvo FH 420 Euro 6, hebben we nu enkele maanden ervaring opgedaan en we zijn bijzonder tevreden over de prestaties. Zo is de besparing op het brandstofverbruik echt enorm goed. Naast de al zuinige motor hebben we ook een Airflowpakket, waardoor de luchtweerstand natuurlijk wordt verminderd.”

Brandstofbesparing en vermindering CO2-uitstoot

“Dankzij Dynafleet, hebben we online en realtime informatie over het verbruik en het rijgedrag van onze chauffeurs. Onze chauffeurs hebben, mede in het kader van Code 95, de training Zuinig Rijden gevolgd en dat zien we terug in hun rijgedrag. Het milieuaspect is voor ons een belangrijke drijfveer, want het gaat uiteindelijk om het verkleinen van de CO2-uitstoot. Wij zien dat onze klanten dat waarderen.” Jan van den Hoeven, verantwoordelijk voor de planning, vult aan: “De eerder afgeleverde vier Volvo’s hebben bewezen heel erg betrouwbaar te zijn, ik ben bijzonder blij met onze laatste aanwinst.” 

Stil en aangenaam

De nieuwe truck heeft een Globetrotter-cabine en biedt de chauffeur veel comfort. Elroy Terstegen: “Onze mensen moeten het doen, wij vinden het belangrijk dat ze op een prettige wijze kunnen werken. De cabine is ruim. De stoelen zeer luxe en het klimaat aangenaam. Zonder te overdrijven, kan ik zeggen dat we direct bij de aflevering in de gaten hadden, dat de nieuwe Volvo FH een bijzondere truck is. Zo rustig als deze Volvo de garage werd ingereden, zo rustig en geluidloos blijkt hij ook in de praktijk te zijn. Ook de zorg van Van Dijk Utrecht mag genoemd worden, prima.”