Clicky


Kijkje achter de schermen bij Ritchie Bros Auctioneers in Moerdijk

Kijkje achter de schermen bij Ritchie Bros Auctioneers in Moerdijk [+foto's]
07-05-2014 17:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MOERDIJK - Ritchie Bros is 's werelds grootste industriële veilinghuis. In 1958 ging men van start in Kelowna, Britisch Columbia in Canada. Vervolgens werd men steeds groter en werden er veilingen gehouden in de Verenigde Staten van Amerika. Tegenwoordig zijn er wereldwijd ruim 40 veilinglocaties en heeft men 1.400 medewerkers om alles in goede banen te leiden. Transport Online fotograaf Rob Dragt kreeg een rondleiding.

In Moerdijk heeft Ritchie een groot veilingterrein en houdt men regelmatig veilingen van materiaal en transportmiddelen. Van bestelwagens tot trucks en getrokken materiaal, tot grondverzetmateriaal zoals dozers, wiellaadschoppen en Minning Dumpers aan toe. Al weken van te voren wordt er materiaal aangeleverd wat na het inchecken wordt gelost en op categorie netjes op lijn wordt opgesteld.

Veel verkopers kiezen ervoor om het te koop aangeboden materiaal te verjongen. Ook dat op het terrein van Ritchie Bros in Moerdijk. Hier is namelijk Olie Sandblast & Painting gevestigd, onderdeel van Olie bv. Een internationale specialist in het verjongen van machines. In een groot op maat gebouwd complex wordt aangeboden materiaal gereinigd, gestraald en gespoten. Ook reparatie en beletteren wordt hier gedaan.

Naast te koop aangeboden materiaal zoals machines voor grondverzet, constructie of transport worden ook machines behandeld voor grote opdrachtgevers die internationaal opereren. Dick Olie en zijn team van 15 medewerkers behandelen zo’n 1000 machines per jaar die vervolgens worden geveild of door de opdrachtgevers worden ingezet op projecten. Grote machines worden in twee dagen verwerkt en verlaten weer als nieuw het complex.

Op donderdag 8 en vrijdag 9 mei 2014 vind de volgende veiling van Ritchie Bros Auctioneers in Moerdijk plaats.

©Foto's: Rob Dragt.