Clicky


SBM Offshore verliest omzet en orders

SBM Offshore verliest omzet en orders
09-05-2014 09:28 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SCHIEDAM - SBM Offshore heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet zien dalen en bovendien minder orders binnen gekregen. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalrapportage van de toeleverancier van de oliesector.

SBM Offshore zag de omzet in het eerste kwartaal met vier procent dalen tot 782 miljoen dollar (565 miljoen euro). De orderinstroom viel terug van 8,1 miljard dollar vorig jaar naar 244 miljoen dollar dit jaar. De orderportefeuille daalde mede daardoor met twee procent tot 21,7 miljard dollar.

Topman Bruno Chabas spreekt in een toelichting desondanks van een 'stabiel' eerste kwartaal. SBM Offshore had zelf al verwacht dat de omzet lager zou liggen dan een jaar eerder. De topman ziet verder dat er meer offertes worden aangevraagd, maar dat de snelheid van toekenning van opdrachten wel achterblijft.

Voor het gehele boekjaar 2014 mikt SBM Offshore op een omzet van 3,3 miljard dollar. Eerder al gaf de toeleverancier al aan een vergelijkbare omzet als in 2013 te voorzien.

SBM Offshore maakte begin april bekend dat er, in eigen onderzoek, geen bewijzen zijn gevonden voor het betalen van steekpenningen door vertegenwoordigers van het bedrijf in Brazilië. Het is nu aan de autoriteiten om hun werk af te ronden, zegt Chabas vrijdag in een toelichting. (Novum/ABM FN)