Clicky


Gewonde bij schietpartij Harderwijk

Gewonde bij schietpartij Harderwijk
11-05-2014 18:00 | Binnenland | auteur De Redactie

HARDERWIJK - Bij een schietpartij in Harderwijk is zondagmiddag een 40-jarige man gewond geraakt. Hij is in zijn been geraakt en naar een ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer uit Harderwijk was aanspreekbaar en verkeert niet in levensgevaar.

Het incident gebeurde rond 14.00 uur bij de korfbalvelden bij het Slingerbos. Getuigen hebben twee schoten gehoord, laat een politiewoordvoerder weten. De schutter vluchtte in een groene auto. Agenten gingen na het incident 'met man en macht' op zoek naar de schutter. Hij is nog niet aangehouden, maar zijn naam is bij de politie bekend.

De politie vermoedt dat een zakelijk conflict de aanleiding is van het voorval. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de toedracht.

Op sociale media werd geschreven dat Volkert van der G., de onlangs vrijgelaten moordenaar van Pim Fortuyn die in Harderwijk woonde, iets met de schietpartij heeft te maken. "Dit is echter volledig uit de lucht gegrepen en tussen deze zaak en de zaak Volkert van der G. is geen enkel verband", meldt de politie. (Novum)