Clicky


Steelexpress overgenomen door H.Essers

Steelexpress overgenomen door H.Essers
12-05-2014 14:11 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GENK(B) - Het Belgische transportbedrijf H.Essers heeft eveneens Belgische bedrijf Steelexpress per 1 mei overgenomen. Steelexpress met hoofdvestiging in het Limburgse Overpelt behoort tot de Arcelor Mittal Groep. De activiteiten van Steelexpress situeren zich in het segment van het uitzonderlijk vervoer.

H.Essers is via zustervennootschap Geertrans-Hellings al reeds ettelijke jaren actief in de markt van het uitzonderlijk vervoer.  De overname van de transportdivisie van de staalreus biedt voldoende complementaire activiteiten zodat een verdere specialisatie en verankering in deze specifieke sector mogelijk is. Steelexpress zal daarom ook fysiek geïntegreerd worden binnen deze uitzonderlijke vervoer afdeling in Eksel, meldt het bedrijf.

Arcelor Mittal van haar kant, wil zich in de toekomst vooral focussen op de hoofdactiviteit van het bedrijf, namelijk de verkoop van lange en vlakke staalproducten. 

De 13 medewerkers van Steelexpress en de vloot, bestaande uit 12 trekkers en 74 trailers, worden integraal overgenomen door H.Essers. In 2013 noteerde het bedrijf een omzet van 1.2 miljoen euro.