Clicky


De Jong Logistiek neemt laatste DAF LF van serie van vier in gebruik

De Jong Logistiek neemt laatste DAF LF van serie van vier in gebruik
14-05-2014 09:17 | DAF | auteur De Redactie

COTHEN/EMMEN - Onlangs heeft De Jong Logistiek de laatste DAF LF Euro 6, van een serie van vier,  in gebruik genomen. Het bedrijf heeft vestigingen in Cothen en in Emmen. De Jong Logistiek is een dynamisch bedrijf dat verschillende diensten binnen de logistieke sector aanbiedt. Zij leveren 24 uur per dag door de gehele Benelux. Ook verzorgen zij maritieme en luchtvrachtleveringen. Er kunnen goederen worden vervoerd tot 25 ton en ze hebben een magazijn met een opslagcapaciteit van 4000 pallets.

Alex de Jong, de grondlegger van De jong Logistiek, heeft 30 jaar ervaring binnen de transportbranche. Hij heeft voornamelijk ADR goederen en farmaceutische middelen vervoerd. De Jong Logistiek heeft inmiddels een wagenpark van meer dan 20 eenheden, variërend van een kleine bestelwagen tot trekker-oplegger combinaties. In 2013 is er een tweede vestiging geopend in Emmen. Door deze vestiging te openen, is de bereikbaarheid binnen Nederland vergroot. Vanuit deze vestiging kunnen bedrijven uit het noordoosten van Nederland sneller worden bereikt. De Jong Logistiek is een volledig GDP en ADR gecertificeerd bedrijf. Het pand voldoet aan alle HACCP eisen en al hun medewerkers zijn GDP opgeleid.

De levering bestond uit een tweetal DAF LF 180 FA bakwagens en twee LF 220 FA bakwagens. De eerstgenoemden in een 10 tons uitvoering met de  4 cilinder PX 5 motor en de laatste twee in een 12 tons uitvoering met de zes cilinder PX 7 motor. Beide auto’s zijn uitgerust met een zes AS tronic versnellingsbak. Deze zorgt voor een stuk veiligheid en comfort voor de chauffeur en levert ook een positieve bijdrage aan de levensduur van koppelingsplaat en drukgroep.

De keuze voor de DAF LF werd mede ingegeven door de korte draaicirkel. De DAF LF heeft in zijn klasse de kortste draaicirkel bij vergelijkbare wielbasissen. Ook de afwerking en uitstraling van het interieur heeft meegespeeld. Deze is nagenoeg gelijk aan zijn grotere broers, de CF en XF, en geeft het gevoel van een grote truck met de handling van een kleine truck. Voor het vervoer van medicijnen zijn de auto’s  voorzien van een geconditioneerde laadbak.