Clicky


Stoneridge lanceert nieuwe digitale tachograaf

Stoneridge lanceert nieuwe digitale tachograaf
14-05-2014 19:23 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Stoneridge kondigde vandaag de introducering van hun nieuwe digitale tachograaf aan: de SE5000 Exakt Duo2, de slimste 'een minuut regel' tachograaf. De SE5000 Exakt Duo2 levert nu real-time informatie betreffende het arbeidstijdenbesluit en veerboot/trein gebruik. Er zijn nog veel meer nieuwe opties waaronder de optie om de registratie van de beschikbaarheidstijd naar wens aan te passen.

Naast de al aanwezige voordelen zoals real-time informatie en terugtellende rij- en rusttijden zal de SE5000 Exakt Duo2 een schat aan nieuwe opties bevatten. Op verzoek van transportbedrijven heeft Stoneridge berekeningen volgens het arbeidstijdenbesluit aan de Duo technologie toegevoegd. Chauffeurs die naast rijden veel overig werk uitvoeren zullen verheugd zijn dat de nieuwe info-displays waarschuwen wanneer zij de grens van de dagelijkse en wekelijkse arbeidstijd naderen.  Chauffeurs blijven zo nog beter geïnformeerd waardoor veel overtredingen en hoge boetes voorkomen kunnen worden.

Victoria Tramma, Marketing & Central Sales Manager bij Stoneridge, verklaart: Of u nu chauffeur, wagenparkbeheerder of tachograafinstallateur bent: Wensen of opmerkingen van onze klanten zijn verwerkt in onze nieuwe SE5000 Exakt Duo2.”, en zegt verder: „Alle opties zijn perfect aangepast aan de behoeften van onze klant, zodat zij hun werkweek nog effectiever kunnen plannen.“

Een veelgevraagde optie die Stoneridge heeft toegevoegd is real-time veerboot & treinberekeningen. De SE5000 ExaktDuo2 toont nu automatisch veerboot- en treinberekeningen en informeert chauffeurs tijdens hun rit. Zij krijgen een nauwkeurig inzicht inzake de resterende rij- en rusttijd.

Er zijn een aantal opties aan de gebruiksinterface toegevoegd die tijd besparen en in het algemeen het werken vereenvoudigen. De automatische bedrijfsvergrendeling zal automatisch een lock-in plaatsen, zodra de eerste keer een nieuwe bedrijfskaart geplaatst wordt.

De productversie is nu eenvoudig in het INFO-menu te vinden. Overheidsinstanties en werkplaatsen kunnen nu eenvoudig de status van het tweede referentie snelheidssignaal op de technische print-out aflezen.