Clicky


Bonden maken voor de zomer banenplan van miljard

Bonden maken voor de zomer banenplan van miljard
15-05-2014 10:12 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De vakcentrales FNV, CNV en MHP komen nog voor de zomer met een banenplan om via lagere belastingen op arbeid meer banen te scheppen. Ze denken hiervoor een miljard euro nodig te hebben. Dat bevestigt een woordvoerder van FNV-voorman Ton Heerts donderdag.

Met de plannen voor lastenverlichting op arbeid willen de bonden een rol gaan spelen in de discussie over de overheidsbegroting voor volgend jaar. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) kondigde woensdag in de Tweede Kamer ook al aan dat hij met een dergelijke plan gaat komen voor Prinsjesdag, als de begroting voor 2015 wordt gepresenteerd.

De FNV riep het kabinet in april ook al op om een miljard uit te trekken voor een 'aanvalsplan tegen de werkloosheid'. Toen werd naast lastenverlichtingen ook gedacht aan investeringen in nieuwe banen in nieuwe takken van industrie, zoals die gericht op duurzaamheid. Ook pleitte de FNV ervoor om af te zien van de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd en om vermogens meer te belasten. (Novum)