Clicky


Dijsselbloem ziet economisch herstel ondanks krimp

Dijsselbloem ziet economisch herstel ondanks krimp
15-05-2014 11:34 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De economie blijft zich herstellen, ondanks de negatieve cijfers over het eerste kwartaal. Dat zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA). Hij blijft zich grote zorgen maken over de werkloosheid.

"De economische krimp in het eerste kwartaal is natuurlijk een tegenvaller, maar we wisten dat de groeispurt aan het einde van vorig jaar voor een deel incidenteel was", zegt Dijsselbloem in een schriftelijke reactie. "Zoals het CBS stelt is er hoe dan ook duidelijk sprake van herstel van de economie. De investeringen stijgen, de export neemt over vrijwel de hele linie toe. De werkgelegenheid blijft onze grootste bron van zorg."

Dijsselbloem wijst erop dat de effecten van een lager gasverbruik op de export groot zijn, maar dat het lage gasverbruik wel gunstig is voor de portemonnee van de burger.

Vorige week zei Dijsselbloem nog dat de crisis voorbij was. Verschillende Kamerleden herinneren hem nu aan die uitspraak. "Wat het kabinet ons ook wil doen geloven: de crisis is nog helemaal niet voorbij", zegt GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver. "Dijsselbloem heeft te vroeg gejuicht." (Novum)