Clicky


Asscher vindt werkloosheid nog veel te hoog

Asscher vindt werkloosheid nog veel te hoog
15-05-2014 13:46 | Algemeen | auteur De Redactie

BERKEL EN RODENRIJS - Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) is niet tevreden over de nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De werkloosheid is nog veel te hoog, zei Asscher donderdagochtend na afloop van een werkbezoek bij een metaalbewerkingsbedrijf in Berkel en Rodenrijs.

Het aantal werklozen nam in april met drieduizend toe tot 687 duizend personen ten opzicht van maart. De werkloosheid bleef gelijk op 8,7 procent van de beroepsbevolking. "De cijfers laten eigenlijk zien dat de werkloosheid stabiliseert, maar eigenlijk op een punt dat veel te hoog is", zei Asscher. "We willen geen afvlakking van de stijging, we willen een daling."

Tegelijkertijd lijkt er een kentering te zijn. Er zijn de laatste tijd meer vacatures en er is meer uitzendwerk - meestal een teken van een aantrekkende arbeidsmarkt. ?Ik hoop dat we eindelijk een keer dit punt aan het bereiken zijn. We moeten dit de komende tijd goed in de gaten houden." Het bevorderen van werkgelegenheid blijft topprioriteit van dit kabinet, aldus Asscher.

De vicepremier zei verder dat hij was geschrokken van de economische krimp het eerste kwartaal, maar hij wees meteen naar de verklaring: minder gasverbruik door de zachte winter. "Maar het blijft vervelend." (Novum)