Clicky


Gheys Transport & Logistiek neemt 25 Volvo FH420 in gebruik

Gheys Transport & Logistiek neemt 25 Volvo FH420 in gebruik
15-05-2014 14:35 | Volvo | auteur De Redactie

MOL(B) - Gheys Transport & Logistiek uit Mol bestelde 25 Volvo FH trekkers. De trekkers zijn speciaal gespecificeerd, om ze zo licht als mogelijk te maken, om zo het laadvermogen te maximaliseren.

Het familiebedrijf is al meer dan 100 jaar een bekende speler in de wereld van transport en logistieke dienstverlening. Ze kochten de 25 nieuwe trekkers om hun wagenpark van bijna 200 voertuigen verder te vernieuwen. "Wij zijn onder meer actief in de petrochemische industrie, waar elke kilo telt. Daarom lieten we onze dealer, Paesen Trucks Peer, de trekkers zodanig specifiëren, om ze zo licht als mogelijk te maken, zodat we ons laadvermogen optimaal kunnen benutten", zegt Luc Gheys, technisch verantwoordelijke van de groep.

Lichtgewicht Volvo FH

De 25 Volvo's FH zijn uitgerust met de gekende I-shift geautomatiseerde versnellingsbak en de ruime Globetrotter cabine. Luc Gheys: "De overgang naar Euro 6 heeft op de nieuwe Volvo FH slechts beperkte invloed gehad voor het nuttige laadvermogen. Met een paar extra wijzigingen zijn we er in geslaagd om het gewicht acceptabel te houden, ondanks de gewichtstoename door Euro 6."

Om het gewicht van de trekker te beperken, werden verschillende onderdelen geoptimaliseerd: monoblad voorvering, geoptimaliseerde batterijbak, ophanging van de brandstoftank met twee steunen in plaats van drie, aluminium luchtketels, geoptimaliseerd chassis, tussenbalk en sluitbalk.

Investeren in de toekomst

GHEYS Transport en logistiek kocht onlangs in Tessenderlo een terrein van 34 hectare, met de bedoeling om haar klanten op het vlak van logistiek nog beter te kunnen bedienen. Deze bijkomende locatie sluit aan op de reeds bestaande locatie in Beringen die nu circa 55 hectare groot is, dit naast de bestaande exploitaties in Mol, Geel, en Genk.

In Mol werd enkele jaren geleden zwaar geïnvesteerd in een kanaalterminal om containers via de binnenvaart meer in het binnenland te kunnen verwerken in plaats van in de haven.