Clicky


Getronics kondigt strategisch partnerschap met logistieke dienstverlener H.Essers aan

Getronics kondigt strategisch partnerschap met logistieke dienstverlener H.Essers aan
16-05-2014 11:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Getronics, internationale leverancier van ICT-diensten, kondigt een strategisch partnerschap voor de lange termijn aan met de logistieke dienstverlener H.Essers. Hierdoor zullen de logistieke activiteiten van Getronics verzorgd worden door H.Essers, één van de toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van logistiek en transport. 

"Deze samenwerking past perfect binnen onze groeistrategie. Via dit partnerschap kunnen we focussen op onze kernactiviteiten, namelijk ICT Workspace Services", licht Dimitri Van Kets, Director Managed Services bij Getronics, toe.

"Voor support activiteiten, die buiten onze core business vallen, werken we samen met een toonaangevende marktspeler zoals H.Essers."

Getronics wil overigens zijn portfolio van innovatieve diensten nog verder uitbreiden en kijkt daarvoor ook uit naar nieuwe acquisities binnen zijn kernactiviteiten.

Voordelen voor beide bedrijven

De samenwerking tussen Getronics en H.Essers biedt voordelen op het vlak van systemen, locaties, leveranciers, diensten én mensen.

“In de verdere uitbouw van onze uitgetekende innovatiestrategie in technical care en distributie van hoogwaardige producten, is dit langdurig partnerschap met Getronics een heel grote stap voorwaarts. Naast onze bestaande contracten met gevestigde waarden zullen we ook voor Getronics een breed gamma aan services gaan uitvoeren. Ten eerste groeperen we de verschillende stocktypes morgen in één gecentraliseerd en geïntegreerd systeem", legt Pascal Vranken, COO van H.Essers, uit. 

Bovendien zorgt deze doorgedreven samenwerking tussen beide bedrijven ervoor dat de gescheiden processen en operaties verder gecentraliseerd kunnen worden. Het gamma aan logistieke activiteiten is daarnaast ook divers en zeer specifiek. H.Essers zal immers ook services als software staging en wiping, refurbishments, techno courier, IMACD en technical repair ter harte nemen.

“Ook voor de betrokken medewerkers, overgenomen van Getronics, biedt de nieuwe samenwerking opportuniteiten”, vervolgt Pascal Vranken. “Zij krijgen immers nieuwe kansen om zichzelf en hun logistieke carrière verder te ontwikkelen binnen een innovatieve en internationale logistieke trendsetter.” 

In een eerste fase zal H.Essers de logistieke activiteiten van Getronics vanuit Zellik on site beheren. Vanaf begin 2015 zullen de diensten gecentraliseerd worden op de High Tech site van H.Essers in Vilvoorde.

Door de integratie van Getronics, neemt H.Essers een steeds prominentere rol in op vlak van High Value en technical care services