Clicky


DuPont schrapt maximaal honderd banen

DuPont schrapt maximaal honderd banen
16-05-2014 17:04 | Algemeen | auteur De Redactie

DORDRECHT - Bij de productievestiging van chemieconcern DuPont in Dordrecht verdwijnen de komende twee tot drie jaar maximaal honderd banen. DuPont wil met een reorganisatie achttien miljoen euro besparen. De helft daarvan moet op personeel worden bezuinigd. Dat heeft een woordvoerder vrijdag gemeld.

DuPont wil geld besparen door 'hetzelfde werk door minder mensen te laten uitvoeren'. Ook worden meer activiteiten uitbesteed. Welke dat precies zijn, weet DuPont nog niet. Waarschijnlijk worden logistieke werknemers en beveiligers wegbezuinigd. Donderdag werd de ondernemingsraad ingelicht over de voorgenomen reorganisatie.

Hoewel DuPont nog niet precies weet hoe de bezuinigingsplannen worden ingevuld, komt het aantal banen dat verdwijnt naar schatting niet ver onder de honderd uit. "Maar meer dan dat is zeker niet de bedoeling", aldus de zegsman.

CNV wil dat de werknemers van wie de functie wordt uitbesteed niet op straat komen te staan maar binnen het bedrijf een nieuwe functie krijgen. Ook moet er een vacaturestop komen. DuPont stuurde de bonden vrijdag een uitnodiging om tot een sociaal plan te komen.

Op dit moment werken er ongeveer 850 mensen in de negen Dordtse fabrieken op de productielocatie waar onder meer kunstharsen en fluorproducten als teflon worden gemaakt. DuPont is onderdeel van het Amerikaanse Wilmington. De productievestiging in Dordrecht is een van de grootste in Europa. (Novum)