Clicky


Chaos bij Weert door verkeerde inschatting NS

Chaos bij Weert door verkeerde inschatting NS
17-05-2014 14:29 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Door een reeks verkeerde inschattingen van de NS wachtte reizigers zaterdagochtend een chaos bij Weert. Reizigers liepen zeker een uur vertraging op, waardoor lange rijen ontstonden, zegt een woordvoerder.

Vanwege geplande werkzaamheden op het spoor had de NS bussen geregeld. "Maar in Weert bleek vandaag een triatlon te worden gehouden", zegt de woordvoerder. "Dat had zijn effecten op het verkeer en dus ook op de bussen."

Daar kwam bij dat er veel meer reizigers op het spoor waren dan voorzien. "Er waren meer evenementen dan wij hadden ingeschat. Er was natuurlijk al de drukte rond de Libelle Zomerweek in Almere en vanwege het lekkere weer gingen er ook veel mensen op uit."

De chaos kwam tussen 09.00 en het middaguur tot een hoogtepunt maar inmiddels is de situatie weer normaal. "De piek van de reizigersstroom is verwerkt en we hebben extra bussen ingeschakeld. Die blijven rijden tot de werkzaamheden zijn afgerond", zegt de woordvoerder. De werkzaamheden tussen Eindhoven en Weert duren tot en met zondag. (Novum)