Clicky


Goede cijfers Cargohopper Amsterdam

Goede cijfers Cargohopper Amsterdam
19-05-2014 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het zero-emissie stadsdistributiesysteem Cargohopper Amsterdam dat sinds maart operationeel is, maakte afgelopen weekend de eerste cijfers bekend over de afgelopen 2 maanden. Dat gebeurde tijdens het Festival De Groene Boulevard in de hoofdstad waar Cargohopper zich presenteerde aan het Amsterdamse publiek.

Sinds de start van Cargohopper Amsterdam op 12 maart jongstleden, heeft het systeem boven verwachting goed gefunctioneerd. “Tot mijn grote vreugde hadden we na een kleine aanloopweek direct een sterk stijgende lijn in het aantal afgeleverde zendingen,” aldus een tevreden Ron Klein Tiessink, directeur Cargohopper Amsterdam. “Over de eerste twee maanden blijkt dat we het volume goed vasthouden en zelfs gestaag uitbouwen. Daarmee zitten we nu al in de buurt van het maximale dat we binnen één shift kunnen beleveren. Dat komt omdat we met onze Cargohoppers per rit meer wegbrengen dan we vroeger met bestelauto’s deden. Het voertuig niet alleen veel schoner maar met zijn veel grotere payload van 2.8 ton ook verbazend effectief in zowel de mix, het volume als het tonnage.”

Cargohopper vervoerde de afgelopen twee maanden ruim 214 ton goederen verdeeld over ruim 7.200 zendingen en bijna 17.000 colli. De 6.300 schone elektrische kilometers verminderde de uitstoot aan schadelijke stoffen in de binnenstad met het equivalent van meer dan 1500 liter diesel. “Wij zijn bijzonder te spreken over de gebruikswaarde van het concept in een moeilijke stad als Amsterdam. Het voertuig is compact en wendbaar genoeg om goed in de stad te passen maar ook groot genoeg voor een behoorlijk aantal pallets of rolcontainers. Daardoor halen we nu niet alleen vier bestelwagens uit de binnenstad maar ook nog een bakwagen of twee die in het oude systeem apart voor de pallets en de buitenmaatse zendingen  reden.”

Inmiddels is er al een paar keer gereden met meerdere ritten per dag. “Uit onze testen blijkt, dat wij ook qua planning en accucapaciteit ’s morgens vroeg een aantal filialen van één keten of een aantal adressen met elk een bloklading kunnen bevoorraden. Ook onze IT is daarop ingericht. Op die manier kan Cargohopper als enige zero emissie stadsdistributeur veel service leveren aan verladers voor een normale prijs. Voor hen zit de (tijd)winst zowel in het afbouwen van moeizame binnenstadritten als de extreem ruime aanlevertijden die we op ons DC in Duivendrecht hebben.”

Cargohopper presenteerde zich afgelopen weekend aan het Amsterdamse publiek tijdens het tweede Festival de Groene Boulevard. Dit is een initiatief van buurtbewoners van de Weesper en de Wibautstraat. Twee grote doorgaande routes die haaks staan op het streven van de omgeving naar een schonere leefomgeving. Cargohopper die ook dagelijks door deze straten rijdt, gaf uitleg en liet verschillende vertegenwoordigers van het bedrijfsleven met een proefrit kennismaken met het voertuig.

Cargohopper Stadsdistributie is een onderdeel van de Benelux distribiteur TransMission. Alle zendingen van TransMission naar en vanuit Amsterdam, Utrecht en Enschede, worden binnen de milieuzones zero-emissie vervoerd door Cargohopper. Deze service draagt bij aan het verlagen van de totale CO2-uitstoot van de klanten van TransMission en kost niets extra.