Clicky


Dachser versterkt netwerk voor wegtransport in Noord-Europa

Dachser versterkt netwerk voor wegtransport in Noord-Europa
20-05-2014 13:19 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

KEMPTEN(D) - Dachser betreedt op 1 juni 2014 de Finse wegtransportmarkt en heeft daarvoor de joint venture Dachser Finland Oy opgericht. 50 procent van de aandelen zijn in bezit van netwerkpartner ACE Logistics Group, met hoofdkantoor in Talinn (Estland) waarmee Dachser al meer dan 15 jaar samenwerkt in de Baltische staten.

De nieuwe Dachser-locatie is gevestigd in Vantaa, vlakbij Helsinki, en biedt 1.200 vierkante meter aan op- en overslagruimte en is via dagelijkse vertrekken verbonden met Dachser´s Europese netwerk voor wegtransport. Op de locatie in Vantaa is bovendien ook de lucht- en zeevrachtexpediteur Oy Waco Finland gevestigd, die zorgt voor directe aansluiting op intercontinentale markten. In deze joint venture verwierf Dachser Air & Sea Logistics in 2013 een meerderheidsbelang. “Deze volgende stap betekent een versterking van ons netwerk voor wegtransport in Noord-Europa”, verduidelijkt Michael Schilling, COO Road Logistics bij Dachser.

Export- en importklanten

“De vestiging in Vantaa is met de nabijheid van Finse export- en importklanten perfect gelegen”, vervolgt Tuomas Leimio, Managing Director van Dachser Finsland Oy. “85 procent van de Finse wegtransportmarkt speelt zich af tussen de drie steden Helsinki, Turku en Tampere. Met daarnaast het wereldwijde Dachser-netwerk en de sterk ontwikkelde processen en IT-systemen achter ons, zien wij uitstekende groeivooruitzichten op de Finse markt.”  

Dachser is in Noord-Europa vertegenwoordigd met eigen vestigingen in Denemarken, Noorwegen en Zweden. In de regio zijn ongeveer 500 medewerkers werkzaam. De Baltische staten - Estland, Letland en Litouwen - worden bediend door de langdurige netwerkpartner ACE Logistics Group.