Clicky


Brand Wintelre legt vijf panden in de as

Brand Wintelre legt vijf panden in de as
20-05-2014 19:07 | Binnenland | auteur De Redactie

WINTELRE - De grote brand in het Brabantse Wintelre heeft in totaal vijf panden in de as gelegd. Daarbij is ook asbest vrijgekomen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Eersel, waar Wintelre onder valt. Er viel een gewonde, die met brandwonden naar een ziekenhuis is gebracht.

Het vuur brak even 14.00 uur door nog onbekende oorzaak uit in een loods. De brand sloeg daarna over op vier omliggende panden waaronder drie woonhuizen. Aan het begin van de avond werd het sein brand meester gegeven.

Vanwege de grote rookontwikkeling gingen de sirenes in de buurt af. Omwonenden wordt aangeraden om voorlopig de ramen en deuren dicht te houden. Een kinderopvang en een verzorgingshuis in de buurt werden uit voorzorg bezocht door hulpverleners, maar in beiden gebouwen hadden de mensen geen last van de rook.

De asbest is neergedaald in vijf verschillende straten. Een gespecialiseerd bureau onderzoekt welke soort asbest is vrijgekomen en hoe het materiaal het beste kan worden opgeruimd. Tot die tijd mogen auto's de straten niet in en moeten buurtbewoners hun schoenen ontsmetten als ze het gebied verlaten. Er worden geen huizen geëvacueerd.

De brandweer zette ongeveer 75 brandweerlieden in en kreeg ook hulp van het leger. Omdat het vuur zo heftig was werden blusvoertuigen van de nabijgelegen vliegbasis Eindhoven ingezet.

Burgemeester van Eersel Anja Thijs-Rademakers (CDA) zegt behoorlijk van streek te zijn van de hevige brand. "Ik kan me voorstellen dat mensen heel erg geschrokken zijn. Dat ben ik in ieder geval ook. Zo'n grote brand binnen de gemeente Eersel", aldus de burgemeester. (Novum)