Clicky


Suurhoffbrug (N15) voor onderhoudswerkzaamheden afgesloten

Suurhoffbrug (N15) voor onderhoudswerkzaamheden afgesloten
20-05-2014 19:58 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat voert vanaf vrijdag 23 mei 22.00 uur tot en met maandag 26 mei 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de Suurhoffbrug (N15) richting Maasvlakte.

Tijdens de werkzaamheden is de kant van de brug richting Maasvlakte afgesloten voor het verkeer. Daarnaast is op zaterdag 24 mei de Suurhoffbrug richting Rotterdam een dag lang afgesloten van 07.00 – 19.00 uur voor een asfaltreparatie.

Aard van de werkzaamheden

Tijdens dit weekend voert Rijkswaterstaat op de kant van de brug richting Maasvlakte herstelwerkzaamheden uit aan het stalen brugdek en aan het beschermend membraan tussen de stalen constructie van de brug en het asfalt in. Hierna wordt het brugdek geasfalteerd. Op de kant van de brug richting Rotterdam wordt het asfalt gerepareerd.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Als gevolg van de werkzaamheden zal vervoer van gevaarlijke stoffen worden omgeleid via de N57-N496 (Oudedijk - Westvoornseweg)-N218-N15 en vice versa. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Verkeer vanuit Rotterdam richting Maasvlakte wordt omgeleid via de N57 en N218. Verkeer vanuit Zeeland richting Maasvlakte wordt omgeleid via de N496/N218. Verkeer vanuit de Maasvlakte richting Rotterdam wordt omgeleid via de N218.

Als er door te slechte weersomstandigheden niet gewerkt kan worden, schuiven de werkzaamheden drie weken op.

Onderhoud een noodzaak

Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan wegen. Zo is er nu onderhoud aan de Suurhoffbrug nodig, omdat het asfalt op het brugdek in slechte staat is. Hierdoor kunnen zich spoedreparaties en onverwachte afsluitingen voordoen. Met het onderhoud wordt dit voorkomen.