Clicky


Politie houdt grote controle-actie in haven van Zeebrugge

Politie houdt grote controle-actie in haven van Zeebrugge
21-05-2014 10:40 | Overtredingen | auteur De Redactie

ZEEBRUGGE(B) - Dinsdagochtend 20 mei tussen 06:00 en 12:00 uur heeft de politie in samenwerking met verschillende andere diensten een grote multidisciplinaire controle-actie gehouden in de haven van Zeebrugge. De federale Scheepvaartpolitie en Wegpolitie controleerden er samen met tal van externe partners op onder andere zwaar vervoer, milieuwetgeving, illegale migratie en drugsproblematiek.

In totaal werden 104 voertuigen en 89 personen gecontroleerd; twee rijbewijzen werden ingetrokken en één bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur.

Met deze actie “MACO” genaamd willen de federale Scheepvaartpolitie en Wegpolitie doelgericht werken op een aantal fenomenen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd: tachograaffraude, wetgeving uitzonderlijk vervoer en ADR-transporten, ladingzekering en overlading, milieuwetgeving, alcohol en drugs in het verkeer, illegale migratie, autozwendel, en meer.

Zij zijn tijdens de actie bijgestaan door enkele externe controlediensten (FOD Mobiliteit, Vlabel, Milieu-inspectie, BIPT,..) Ook de omliggende lokale politiezones en de Federale gerechtelijke politie hebben aan deze actie deelgenomen.

In totaal werd voor een bedrag van ruim 10.000 euro boetes uitgedeeld voor onder andere rood licht, afvalovertredingen, inbreuken op de wetgeving uitzonderlijk vervoer en tachograaffraude.

Daarnaast werd er drie keer sociale fraude geconstateerd door de Sociale inspectie daarnaast werd een onderzoeksdossier opgestart gericht naar één specifieke transportfirma.