Clicky


Meer loon voor werknemers vleessector in nieuwe cao

Meer loon voor werknemers vleessector in nieuwe cao
21-05-2014 10:41 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Werknemers in de vleessector krijgen er binnen een jaar 4,75 procent meer loon bij. Werkgevers hebben dat met vakbonden afgesproken in een akkoord over de nieuwe cao. Dat heeft FNV Industrie woensdag gemeld.

De nieuwe cao krijgt, als hij door de vakbondsleden wordt goedgekeurd, een looptijd van 23 maanden. De loonsverhoging wordt gefaseerd ingevoerd. Werknemers krijgen er volgende maand al 2,5 procent bij. In april volgend jaar volgt een opslag van 2,25 procent.

De werkgevers en de bonden maakten ook afspraken over regelingen voor oudere werknemers. Werknemers boven de zestig krijgen vanwege het zware karakter van de werkzaamheden tot aan het pensioen elke veertien dagen een dag vrij. Dat komt neer op tien extra vrije dagen per jaar in vergelijking met de huidige regeling. Voor het vijftigste levensjaar moeten er dan wel vrije dagen worden ingeleverd.

Uitzendkrachten worden voortaan beter behandeld, zo werd verder afgesproken. Ze gaan pensioen opbouwen op basis van de nieuwe cao en krijgen scholing. Veel uitzendkrachten hadden volgens FNV een contract met slechte voorwaarden. (Novum)