Clicky


Verwarde vrachtwagenchauffeur met vermeende bom zorgt voor verkeerschaos in Melbourne

Verwarde vrachtwagenchauffeur met vermeende bom zorgt voor verkeerschaos in Melbourne [+video's]
22-05-2014 11:29 | Buitenland | auteur De Redactie

MELBOURNE - Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur heeft woensdag in Melbourne voor een behoorlijke verkeerschaos gezorgd. De man reed in verwarde toestand en naakt met 100 kilometer per uur aan de verkeerde kant van de weg met een vermoedelijke bom vastgebonden op zijn hoofd rond.

Het incident begon rond 04:00 uur 's ochtends. Een automobilist meldde dat de vrachtwagenchauffeur aan het spookrijden was over de snelweg. Toen de politie arriveerde benaderden ze de chauffeur en vonden een op een bom gelijkend verdacht voorwerp op zijn hoofd vastgebonden.

De man weigerde elke medewerking en reed weer weg. Met snelheden van 100 kilometer per uur regelrecht tegen het verkeer in.

De politie heeft direct het verkeer stilgelegd. De explosieven opruimingsdienst werd ingeschakeld. De politie wist de vrachtwagen tot stilstand te krijgen.

Uiteindelijk bleek het verdachte apparaat geen bom te zijn. Er is geprobeerd met de man te praten maar dat had weinig nut.

Uiteindelijk is de man, vergezeld van zijn kleren, uit de vrachtwagen gestapt. Hij heeft het verdachte voorwerp van zijn hoofd gehaald en heeft zich overgegeven.

De man is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.