Clicky


Roemenen stelen diesel met omgebouwde vrachtwagen

Roemenen stelen diesel met omgebouwde vrachtwagen [+foto's]
22-05-2014 19:40 | Buitenland | auteur De Redactie

BLANKENHEIM(D) - In de vroege woensdagochtend rond 02:47 uur zag een politie-agent op de truckparkeerplaats langs de B51 tussen Müllheimer Haus en Blankenheim Noord meerdere vrachtwagens staan. Eén van de vrachtwagens stond met lopende motor wel heel dicht tegen een andere vrachtwagen aan.

Tussen de twee vrachtwagens zag de politie een man lopen. Toen de politie-agenten hun zoeklicht richting de man schenen ging deze er in de vrachtwagen vandoor. Volgens de politie was het duidelijk dat hij niet de vrachtwagenchauffeur van deze vrachtwagen was omdat hij aan de passagierskant instapte.

De politie realiseerde zich dat het hier om dieseldieven ging en zette prompt de achtervolging in. De vrachtwagen werd bij Mülheim Haus staande gehouden.

Het was de politie direct duidelijk dat de twee Roemenen in het voertuig de truck omgebouwd hadden tot een voertuig om diesel te stelen. Tussen de trekker en oplegger zat een speciale zuigpomp geïnstalleerd. Naast de normale tank zaten extra tanks. Ook allerlei slangen waren aanwezig.

Voorlopig onderzoek wijst uit dat er ongeveer 250 liter diesel is overgepompt op de parkeerplaats. Na ondervraging werden beide Roemenen weer vrijgelaten.