Clicky


Slachtoffer schietpartij Amstelveen is Gwenette M.

Slachtoffer schietpartij Amstelveen is Gwenette M.
23-05-2014 09:20 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De man die donderdagavond in Amstelveen is geliquideerd is inderdaad de Amsterdamse topcrimineel Gwenette M. De politie bevestigt vrijdagochtend geruchten daarover.

Volgens getuigen waren er drie of meer daders. Ze droegen zwarte kleding en hun gezichten waren bedekt. De schutters zijn gevlucht in een zwarte BMW en reden weg in de richting van de Kalfjeslaan.

Rond 22.30 uur, een halfuur na de schietpartij op de hoek van de Van Spaenstraat en de Amsterdamseweg, werd op de Venserweg in Diemen een brandende auto aangetroffen. Vermoedelijk is dit de vluchtauto en zijn de verdachten daar overgestapt in een ander voertuig.

De 40-jarige M. werd door meerdere kogels geraakt. Omstanders lieten aan RTV Noord-Holland weten zo'n twintig schoten te hebben gehoord. Op foto's die de omroep heeft gepubliceerd zijn kogelgaten te zien in een ruit, een kozijn en een auto.

De politie is op zoek naar mensen die iets van de liquidatie, de vluchtroute van de daders of het omwisselen van de voertuigen hebben gezien. (Novum)