Clicky


Veel gewonden na beving bij Griekenland en Turkije

Veel gewonden na beving bij Griekenland en Turkije
24-05-2014 23:03 | Buitenland | auteur De Redactie

THESSALONIKI - Griekenland en Turkije zijn zaterdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,3. Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS had de beving een kracht van 6,9. Het epicentrum lag in de Egeïsche Zee tussen de Griekse eilanden Samothraki en Lemnos, aldus het Geofyisische Instituut van de Aristoteles-universiteit in Thessaloniki. In Turkije raakten honderden mensen lichtgewond.

De beving was in het noordwesten van Turkije en op het eiland Gökceada te voelen, meldde de Turkse zender NTV. In totaal raakten 266 mensen in Turkije gewond, veelal omdat ze in blinde paniek gebouwen uit renden of zelfs uit ramen sprongen. Een gewonde is er ernstig aan toe. Een aantal gebouwen in het gebied, waaronder twee moskeeën, raakte beschadigd maar voor zover bekend is er niets ingestort.

In de stad Cannakale werd een ziekenhuis ontruimd vanwege barsten in de muren. De autoriteiten richten een veldhospitaal in om de patiënten op te vangen.

Op Lemnos kwam een deel van het dak van het lokale vliegveld naar beneden. Een Britse toeriste raakte daarbij lichtgewond. (Novum)