Clicky


Vrachtwagen door de vangrail op A15: weg urenlang afgesloten

Vrachtwagen door de vangrail op A15: weg urenlang afgesloten [+foto's]
26-05-2014 09:35 | Ongevallen | auteur De Redactie

DEIL - Maandagochtend iets voor 07:00 uur zijn op de A15 ter hoogte van hectometerpaal 110.9 tussen de afrit Leerdam en knooppunt Deil, twee gewonden gevallen. Een kleine vrachtwagen bestuurd door een 21-jarige man uit Goor haalde een vrachtwagen met oplegger in toen deze laatste een klapband kreeg.

De chauffeur van de vrachtwagen met oplegger, een 59-jarige man uit Rotterdam, raakte de macht over zijn vrachtwagen kwijt en reed door de vangrail de kleine vrachtwagen daarin meenemend.

Via de andere rijbaan van het tegemoetkomende verkeer kwamen zij aan de andere kant van de weg in een sloot terecht. Beide chauffeurs konden vrij snel uit hun voertuigen komen. Beiden raakten licht gewond.

De weg werd in eerste instantie in beide richtingen afgesloten. Omstreeks 09:00 uur kon één rijbaan weer worden vrijgegeven. Het verkeer dat tussen de afzetting en het ongeval in de file kwam te staan werd gedoceerd over de vluchtstrook begeleid naar op- en afritten.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht. De opruim- en herstelwerkzaamheden zullen zeker tot 15.00 uur in beslag nemen.