Clicky


Verscherpt toezicht Zeeuws ziekenhuis opgeheven

Verscherpt toezicht Zeeuws ziekenhuis opgeheven
26-05-2014 13:23 | Binnenland | auteur De Redactie

GOES - Het verscherpt toezicht op het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Zeeland is opgeheven. Het ziekenhuis kan weer goed genoeg sturen op de patiëntveiligheid, meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maandag. Het hospitaal met vestigingen in Goes, Vlissingen, Zierikzee en Middelburg werd in juli onder verscherpt toezicht gesteld.

De IGZ besloot vorig jaar tot de maatregel, omdat de invoering en ingebruikname van het zogenoemde veiligheidsmanagementsysteem achter bleef. De vorderingen werden de afgelopen tijd in de gaten gehouden via inspectiebezoeken en gesprekken met het bestuur, management en medewerkers.

Het veiligheidsmanagementsysteem is inmiddels weer voldoende in orde. Vanaf vorig jaar zomer is volgens de IGZ op verschillende fronten actie ondernomen om een 'majeure inhaalslag' te maken op de gebieden van kwaliteit en veiligheid van zorg, en de sturing hierop door het bestuur. De komende maanden blijft de inspectie wel toezicht uitvoeren om de voortgang op de verbetermaatregelen te toetsen. (Novum)