Clicky


European Gateway Services verwerft AEO-status

European Gateway Services verwerft AEO-status
26-05-2014 16:58 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De Nederlandse Douane heeft European Gateway Services vandaag officieel de status Authorised Economic Operator (AEO) toegekend. Hierdoor profiteert European Gateway Services van belangrijke douanevereenvoudigingen en kan het bedrijf opdrachtgevers steeds een optimale dienstverlening bieden. Meerdere achterlandroutes van European Gateway Services zijn nu bovendien van begin tot eind volledig AEO-gecertificeerd. Dit zorgt voor betrouwbare en veilige supply chains.

European Gateway Services biedt als dochteronderneming van ECT efficiënt en duurzaam achterlandvervoer. Verspreid over Europa beschikt European Gateway Services over een groeiend netwerk van inlandterminals die middels hoogfrequente spoor- en binnenvaartdiensten verbonden zijn met deepsea terminals in Rotterdam en andere havens.

De AEO-certificering is een volgende stap in de dienstverlening van European Gateway Services. Doordat eerder al in Rotterdam de ECT Delta Terminal en Euromax Terminal Rotterdam het AEOpredicaat verkregen en in het binnenland ook de inlandterminals MCT Moerdijk, TCT Venlo, DeCeTe Duisburg en TCT Belgium de AEO-status hebben, kunnen klanten op deze routes via European Gateway Services maximaal profiteren van douanevereenvoudigingen en betrouwbare ketens.

Certificering Maasvlakte Transport

Als onderdeel van European Gateway Services is ook Maasvlakte Transport vandaag AEOgecertificeerd. Maasvlakte Transport is als wegvervoerder gespecialiseerd in het transport over korte afstanden, met name tussen de deepsea-terminals op de Maasvlakte en de douanescan, distributiecentra en warehouses in de directe omgeving. De AEO-status zorgt voor verdere stroomlijning van dit vervoer.