Clicky


Veelzijdige Hertoghs schuifzeilcarrosserie voor Jan Tromp

Veelzijdige Hertoghs schuifzeilcarrosserie voor Jan Tromp
26-05-2014 17:29 | Trailers | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Hertoghs Carrosserieën heeft voor de firma Jan Tromp uit Eindhoven een wel heel veelzijdige schuifzeilcarrosserie gebouwd. De carrosserie is gebouwd op een DAF XF105 met een chassishoogte van slechts 897 mm. geleverd door de firma De Burgh uit Eindhoven.

Deze carrosserie heeft een inwendige hoogte van maar liefst 2.980 mm. en een zijdelingse insteekhoogte van 2.940 mm. Mocht dit tijdens het laad- en losproces nog niet toereikend zijn, dan kan men gebruik maken van de hefdakconstructie om de inwendige hoogte met nog eens 400 mm. te vergroten, of gebruik maken van de schuifkapconstructie om kraanbelading mogelijk te maken.

De achterstijlen kunnen middels een hydraulisch systeem worden verbreed tot een doorgang van maar liefst 3.300m. Vervoer van brede ladingen is hiermee dus goed mogelijk.

Verzonken in de laadvloer is een hydraulisch aangedreven kettingbaansysteem gemonteerd, met een inbouwhoogte van slechts 7 cm. Een afneembaar stalen blok maakt het mogelijk ladingen in de carrosserie te trekken of eruit te duwen. De laadvloer is verder voorzien van vier Hydraroll rollenbanen van het type MK24, ter ondersteuning tijdens het laden en lossen.

Aan de achterzijde is de wagen voorzien van een tussen- èn onderbouwkoppeling. Verder is er een bumperconstructie gemonteerd, welke geheel weg kan draaien om plaats te maken voor een opklapbare constructie ten behoeve van een meeneemheftruck.

Jan Tromp heeft met deze carrosserie een veelzijdig stuk gereedschap in handen wat zowel standaard als speciale ladingen kan vervoeren en zowel solo als in een combinatie in te zetten is.