Clicky


Drukke avondspits door regen

Drukke avondspits door regen
26-05-2014 17:45 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De avondspits van maandag was een stuk drukker dan normaal vanwege het noodweer waar veel plaatsen mee te maken hebben. Op het hoogtepunt stond het vast over 239 kilometer.

Het was daarmee de drukste maandagavondspits van het jaar, laat de Verkeersinformatiedienst weten. Op een normale maandagavond staat er tussen de tachtig en honderd kilometer file.

De dagelijkse files waren langer dan normaal, maar er zijn ook ongelukken gebeurd die voor lange files zorgden. Zo was op de A12 bij Lunetten in de richting van Den Haag een rijstrook dicht vanwege een ongeluk. Ook een ongeluk met een vrachtwagen dat maandagochtend op de A15 gebeurde zorgde nog voor oponthoud omdat nog niet alle rijstroken zijn vrijgegeven.

Het KNMI heeft inmiddels ook in Friesland, Drenthe en Groningen code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer. Eerder op de dag gold de waarschuwing in die provincies nog niet.

De onweersbuien trekken van oost naar west over het land. Lokaal kan tot veertig millimeter neerslag vallen, denken de meteorologen van weeronline.nl. (Novum)