Clicky


Brandende oplegger zorgt voor ernstig ongeval op Duitse A1

Brandende oplegger zorgt voor ernstig ongeval op Duitse A1 [+foto's]
27-05-2014 09:33 | Ongevallen | auteur De Redactie

SITTENSEN(D) - Op de Duitse A1 is maandagochtend rond 11:00 uur een oplegger van een vrachtwagen in brand gevlogen. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat de oplegger een lekke band heeft gekregen. De brand is vervolgens gaan smeulen en daardoor heeft de lading vlam gevat, volgens de politie.

Binnen enkele minuten stond de oplegger in lichterlaaie. Vanwege de vele rook besloot de brandweer om de A1 in beide richtingen af te sluiten. Hierdoor ontstond een lange file.

In de file reed rond 12:40 uur een 60-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur bovenop een stilstaande vrachtwagen. De Nederlander kwam bekneld te zitten in zijn cabine. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hamburg.

Op de tegenovergestelde rijstrook vond rond 14:30 uur eveneens een ernstig ongeval plaats. Hier reed een Volvo SUV, die de file te laat opmerkte, frontaal tegen een vrachtwagen. door de impact van de aanrijding schoof de Volvo onder de vrachtwagen. De bestuurder van de Volvo is met ernstig letsel naar een ziekenhuis afgevoerd.

Pas tegen de avond kon de A1 weer vrijgegeven worden.

©Foto's: Polizei