Clicky


BCTN start met Daily Antwerp

BCTN start met Daily Antwerp
29-05-2014 10:21 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BCTN, het inland containerterminal netwerk van de Benelux, lanceert samen met de Danser Groep het concept Daily Antwerp. Met deze dagelijkse dienst verbindt BCTN Zuid-Oost Nederland met de zeehaven Antwerpen / Port of Antwerp. De containers worden geconsolideerd op de hub terminal in Nijmegen, vanwaar zij direct naar Antwerpen worden gebracht en vice versa. 

Vanuit de hub Nijmegen worden hoogfrequente verbindingen met de BCTN terminals in Venray & Den Bosch onderhouden. Daarnaast wordt de regio Hengelo aangesloten op het Daily Antwerp concept. Het concept past goed binnen de ambities van het Havenbedrijf Antwerpen om de intermodale aanwezigheid van de haven te versterken. Met Daily Antwerp wordt ontsluiting van de haven met het kernachterland verder geoptimaliseerd. 

De hub terminal van BCTN in Nijmegen heeft een unieke ligging en is de centrale draaischijf voor containers van en naar het Duitse, Franse & Zwitserse achterland. De samenwerking met barge operator Danser geeft BCTN nog meer mogelijkheden naar bestemmingen in het achterland. De basislading voor Daily Antwerp is gegarandeerd door de huidige volumes Basel-Antwerpen vice versa. 

Met Daily Antwerp verstevigt BCTN haar positie op de Belgische markt en haar connectiviteit met de Port of Antwerp. Al jaren heeft BCTN een dagelijkse verbinding tussen Antwerpen en de terminal in Meerhout.